fbpx
skip to Main Content

Sådan ser et købsforløb ud!

Vi kender alt til proceduren, når der skal købes fast ejendom i Spanien, og køber du en bolig igennem Quist Real Estate ”holder vi dig i hånden” under hele købsforløbet.

Vores vigtigste opgave er, at du føler dig tryg under hele forløbet.

Vi vil under hele processen være i løbende kontakt med dig, din advokat og sælger/sælgers repræsentant, og vi står altid til rådighed med besvarelse af dine spørgsmål.

Når du skal købe bolig i Spanien, anbefaler vi, at du benytter en advokat, da fremgangsmåden er anderledes end i Danmark, og vi ønsker, at du skal føle dig tryg gennem hele forløbet. Du kan selv vælge en advokat, men vi henviser også meget gerne til en lokal advokat, som har stor erfaring i at hjælpe kunder trygt igennem bolighandler – og som taler dansk.

Vi ser på boliger sammen

Når vi sammen har fundet boliger, som matcher dine behov, tilrettelægger vi en besigtigelsesrejse.

Efter vi har set på boliger sammen, og det er lykkedes at finde lige præcis den spanske bolig du har drømt om, så vil vi straks sørge for der bliver udarbejdet en reservationskontrakt, så boligen bliver reserveret til dig og ikke bliver vist til andre.

Vi kører sammen til advokaten

Vi kører sammen op til din advokat, som gennemgår og forklarer dig kontrakten, og samtidig deponerer du et reservationsbeløb på ca. 6.000€. Beløbet varierer afhængig af om du køber en projekt- eller gensalgsejendom. Du får refunderet reservationsbeløbet, hvis de juridiske forhold eller forhold i kontrakten ikke opfyldes af sælger, men hvis du selv ombestemmer dig, mister du typisk beløbet, medmindre andet er aftalt mellem parterne.

Advokaten gennemgår alle dokumenter og de juridiske forhold i handlen (fx byggetilladelser, gæld, m.v.) og er der forhold, som advokaten vil have nærmere undersøgt og tage forbehold for, da sørger advokaten for at disse forhold opfyldes inden der underskrives en egentlig købekontrakt.

Når advokaten konstaterer, at alt er på plads og handlen kan godkendes, så udarbejdes der en købekontrakt, og du betaler første del af udbetalingen, der udgør ca. 10% af købesummen – ved nybyggeri/projektsalg betales der dog ca. 20%-40% i rater. Reservationsbeløbet fratrækkes dog forinden. Ved nybyggeri/projektsalg sikrer advokaten, at du modtager en sædvanlig bankgaranti fra udbyderen, så dine indbetalinger er sikret.

Den resterende del af købesummen betales i forbindelse med underskrivelsen af skødet.

Vi anbefaler, at du giver din advokat en fuldmagt til at varetage dine interesser i forbindelse med boligkøbet, herunder underskrive skødet på dine vegne hos notaren, tinglysning, tilmelding til forsyningsselskaber, tilmelding af faste udgifter til automatisk betaling m.v. – det er en helt normal procedure, som advokatfirmaerne tilbyder.

Vi hjælper gerne med NIE og bank

Vi er dig gerne behjælpelig med din ansøgning om NIE-nummer, som svarer til et dansk personnummer. Et NIE-nummer skal du bruge til stort set alt, herunder boligkøb, bilkøb, oprettelse af en bankkonto m.v. Dette kan din advokat også hjælpe med.

Vi hjælper dig også gerne med at oprette en bankkonto i Spanien, og kører gerne med dig til et uforpligtende møde hos dansktalende bankrådgiver.

Købsomkostninger

Vær opmærksom på, at der udover købsprisen er yderligere omkostninger ved at købe bolig i Spanien.

Der skal blandt andet betales moms/skat. Beløbet er dog afhængigt af, hvilken ejendomstype man køber. Ved nybyggeri/projektsalg skal der betales 10% moms. Ved gensalg betales der ikke moms, men en overtagelsesskat på 7%.

Derudover skal der betales stempelafgift, gebyrer, notar, advokat, NIE-nummer m.v. (i alt ca. 3%).

Man skal derfor regne med, at der skal lægges mellem 10-13% oveni købsprisen, for at få den endelige udgift ved køb af boligen.

Ved køb en grund (ubebygget) udgør momsen 21% af grundens pris.

Vores assistance er selvfølgelig helt gratis – uanset om du ender med at købe en bolig eller ej.

Vores samarbejdspartnere

Advokat

Advokat Ana Maria Navarrete,
Calle Alfonso XIII, Edif Terminal 1, 4 no.7
29640 Fuengirola
Málaga, Spanien

Tlf. +34 952 585 721
e-mail: [email protected]

www.advokatspanien.dk

Advokat

Just Law, Spanish Solicitors
Lawyer Marisa Moreno Castillo
C/Chile, no. 2, Edif. Orquidea, local 1
29640 Fuengirola

Tlf. +34 952 666 045
e-mail: [email protected]

www.justlawsolicitors.com

Finansiering

Nykredit i København

Tlf. +45 44 55 15 35
e-mail: [email protected]

Nykredit Marbella

Tlf. +34 952 905 150
e-mail: [email protected]

www.nykredit.dk  

Bank

Cajamar
C/Mérida de Jarales, 4, locales 18-19, 29649 Mijas Costa

Tlf. +34 952 93 98 20
e-mail: [email protected]  

www.cajamar.es

Forsikring

Kaas & Kirkemann  

Tlf. +34 952 47 83 83
e-mail: [email protected]

www.kaaskirkemann.com

Forsikring

DanScan Forsikring v/forsikringsmægler Helle Haugaard Eriksen 

Tlf. +34 952 66 03 87
e-mail: [email protected]

Bank

Bankinter
Av. Ramón y Cajal, 9
29640 Fuengirola, Málaga

Att.: Mikkel
Tel +34 952 587 102
e-mail: [email protected]

www.bankinter.com

Advokat

Advokat María Sánchez
Cayet Abogados
Offices: Torre del Mar, Málaga, Fuengirola & Marbella

Tel: +34 951 137 269
e-mail: [email protected]

www.cayet.es